Over ROOS

ROOS zet het dorpshart van Zevenhuizen letterlijk en figuurlijk verder op de kaart. Na een periode van tijdelijke huisvesting en leegstand maakt het voormalige gemeentehuis plaats voor 19 eengezinswoningen, 21 appartementen, 40 parkeerplaatsen en 750 m2 commerciële ruimten. ROOS staat voor prettig wonen en werken nabij alle voorzieningen in een groeiend dorp.

In samenwerking met de gemeente Zuidplas en in samenspraak met belanghebbenden is er een plan ontwikkeld dat het dorpshart van Zevenhuizen nog aantrekkelijker gaat maken. Aan het ontwerp en de inpassing is veel aandacht besteed, zodat de nieuwe woningen naadloos aansluiten op het huidige centrum. ROOS biedt eigentijds wonen én werken, in samenhang met het bestaande Zevenhuizen.

 

ga naar woningzoeker

Wonen

ROOS kent een variatie in vijf woningtypes. Aan de zijde van het dorpsplein bevinden zich 21 appartementen. De appartementen op de eerste en tweede verdieping, die een loggia hebben gericht op het plein, noemen we de Pleinappartementen en de appartementen met de balkons gericht op de Bosgracht zijn de Bosgrachtappartementen. Op de bovenste verdieping zijn de appartementen uitgevoerd als luxe Penthouses met ruime dakterrassen.

Aan de Bosgracht komen tien eengezinswoningen: de Bosgrachtwoning. Deze eengezinswoning beschikt over een voortuin met uitzicht over het water en een achtertuin grenzend aan het gemeenschappelijk binnenterrein met parkeerplaatsen. Enkele woningen worden uitgevoerd met veranda’s, die nog meer karakter en sfeer geven aan dit rijtje.

Aan de Dorpsstraat komen negen terraswoningen, waarvan de begane grond als woonruimte kan worden uitgevoerd óf als kantoor of atelier. Aan de achterkant krijgen deze woningen een ruim dakterras op de eerste verdieping. Dit dakterras zorgt er tevens voor dat de helft van de parkeerplaatsen op het binnenterrein overdekt zijn. Op het binnenterrein kunnen alle bewoners parkeren en daarna direct hun woning bereiken, ook de bewoners van de appartementen. Via een galerij in het binnenterrein worden deze ontsloten.

Alle eengezinswoningen zijn voorzien van een eigen berging voor fietsen of opslag. Alle appartementen zijn eveneens voorzien van een eigen berging en een gemeenschappelijke fietsenstalling. Bij de woningen aan de Bosgracht bevindt de berging zich in de achtertuin en heeft u toegang tot de tuin via een achterpad. Bij de woningen aan de Dorpsstraat en de appartementen zijn de bergingen inpandig.

Alle woningen worden standaard voorzien van keuken, sanitair en tegelwerk. Vloerverwarming op de begane grond van de eengezinswoningen en in de appartementen zorgt daarbij voor een aangename temperatuur en een comfortabele warmteverdeling.

Werken

Aan het plein bevinden zich vijf commerciële ruimtes waar een gezondheidscentrum gerealiseerd wordt, met daarboven de appartementen.  Wilt u wonen en werken combineren dan biedt de Dorpsstraatwoning de flexibiliteit waarin u niet alleen woont maar waar u ook in alle rust thuis kunt werken.

Parkeren

Er wordt ruime parkeergelegenheid gerealiseerd op het binnenterrein tussen de woningen. Iedere eengezinswoning en elk appartement krijgt een toegewezen parkeerplaats op het binnenterrein. Zo hoeft u nooit te zoeken naar een parkeerplaats en staat uw auto veilig. Het binnenterrein wordt namelijk voorzien van een elektrisch hek. De parkeerplaatsen zullen worden beheerd binnen een apart op te richten Vereniging van Eigenaren.

Tezamen met de ontwikkeling van ROOS wordt het dorpsplein heringericht. De vormgeving hiervan is in samenwerking met een landschap-/stedenbouwkundigarchitect en de gemeente bepaald, waarbij zoveel mogelijk is geprobeerd om aansluiting te vinden bij het nieuwe en de bestaande bebouwing. De inrichting en materialisering is zo ontworpen dat het ruimte biedt aan voldoende openbare parkeerplaatsen voor de hele buurt en het dorpse karakter en schaal behouden blijft, mede door de mooie bomen.

Architectuur

ROOS is een ontwerp van Groosman Architecten, die erin is geslaagd om een diversiteit aan wonen en de ruimtes van het gezondheidscentrum met elkaar te verbinden. De architectuur van het ontwerp sluit aan op het dorp, maar is wel met een moderne twist uitgevoerd. De gevels worden gemetseld met verschillende stenen in warme kleuren die, net als het dak, passen bij de omgeving. Dit, in combinatie met mooie houten kozijnen en bijzonder hekwerk wat in het hele plan terugkomt, zorgt voor een vriendelijke en ambachtelijke architectuur en uitstraling.