Kangoeroe woning

4 december 2017

De mogelijkheden van de Dorpsstraatwoningen zijn niet op één hand te tellen. Door de dubbele functie op de begane grond kunt u dit vertrek gebruiken voor commerciële doeleinden, zoals een kantoor of winkel, kunt u de ruimten verhuren als belegging, maar heeft u ook al gedacht aan een kangoeroewoning?

Een kangoeroewoning is een woonformule waarbij een persoon, die vaak afhankelijk is van zorg, zelfstandig inwoont bij een gezin. Een lid van dat gezin is namelijk de verzorger. De zorgbehoeftige kan een oudere zijn, maar ook een jongere met een beperking. Bij een kangoeroewoning bestaat de woning uit twee delen: de hoofdwoning en de “buidelwoning”. De twee delen worden gezien als zelfstandige wooneenheden, maar er is wel een gezamenlijke entree. Door een enkele tussendeur is er privacy, maar kan de (mantel)verzorger wel gemakkelijk en direct hulp verlenen.

Wordt de kangoeroe-formule toegepast in een Dorpsstraatwoning, dan betrekt de zorgbehoeftige de begane grond en heeft daarbij een kamer met een woonoppervlakte van circa 20 m2. De mogelijkheden zijn ingecalculeerd in het bouwplan; zo is het plaatsen van een extra keuken of badkamer opgenomen in de meer- en minderwerklijst. U hoeft hiervoor dus geen externe leverancier in de hand te nemen. De aannemer kunt u adviseren over de implementatiemogelijkheden.

Heeft u interesse in het toepassen van het kangoeroe-concept op een Dorpsstraatwoning? Voor meer informatie kunt u contact opnemen met de makelaars of u direct inschrijven.

 

 

ga naar nieuws