De omgeving

Zevenhuizen is een levendige plaats met een divers aanbod van voorzieningen. Voor uw dagelijkse benodigdheden hoeft u het dorp niet uit. Bovendien zijn er ook een aantal speciaalzaken vertegenwoordigd, is er horeca en een actieve winkeliersvereniging. Met de komst van ROOS wordt het dorpshart verder uitgebreid. De plint van de appartementen aan het “Plein”, oftwel de Burgemeester Boerstraat, gaat ruimte bieden aan onder andere een gezondheidscentrum.

De komende jaren groeit de gemeente Zuidplas met ongeveer 1200 woningen. Zevenhuizen is en blijft dus een gezellige en kleinschalige kern met alle voorzieningen onder handbereik. Bovendien biedt de directe omgeving veel gelegenheid voor recreatie en ligt het dorp centraal in de regio. Een ideale woonplaats voor zowel starters, gezinnen als senioren die dorps willen wonen, in de nabijheid van alle faciliteiten en zorg.

Gemeentehuis

Sinds de fusie tot de gemeente Zuidplas in 2010 staat het voormalig gemeentehuis in Zevenhuizen leeg. Met Mahler Vastgoed Ontwikkeling (MVO), een ontwikkelaar met lokale roots, wil de gemeente de locatie nieuw leven inblazen. Hiermee wordt een sloop en herontwikkeling van het oude gemeentehuis gerealiseerd. MVO werkt voor het ontwerp samen met de gemeente, actiecomité ‘Mooi Zevenhuizen’ en architectenbureau’s Groosman en De Stijlgroep.

Dorpshart Zevenhuizen

Zevenhuizen heeft een kenmerkend, Oud-Hollands dorpshart. Op de Dorpsstraat doe je een stapje terug in de tijd. De straat wordt gedomineerd door sfeervolle panden en aan het einde van de Dorpsstraat ligt het Dorpsplein, waaraan een historische kerk niet ontbreekt. Er zijn verrassend veel winkels en uitgaansgelegenheden.  Naast een breed winkelaanbod biedt het dorp ook veel andere voorzieningen zoals sport- en gezelligheidsverenigingen en basisscholen. Met de komst van ROOS worden de voorzieningen nog eens extra uitgebreid in de vorm van een eigentijds gezondheidscentrum.

Rottemeren en de Plas

De directe omgeving van Zevenhuizen biedt prachtige natuur, cultuur en gelegenheid tot recreatie. Heel veelzijdig is het recreatiegebied De Rottemeren, ontstaan rondom het eeuwenoude riviertje de Rotte. In het gebied vindt u jachthavens, diverse mogelijkheden voor outdoorsport en gezellige café’s en restaurants. Zoekt u liever de rust? Er zijn diverse plaatsen om te zonnen, te zwemmen of te picknicken. Ook de nabijgelegen Zevenhuizerplas biedt volop gelegenheid voor recreatie in, aan en op het water. Zevenhuizen is een heerlijke uitvalsbasis voor inspanning én ontspanning.

Zuidplas

Zevenhuizen is onderdeel van de gemeente Zuidplas. In deze gemeente wonen circa 40.000 mensen. Zuidplas biedt het beste van twee werelden: dorps wonen op een steenworp afstand van diverse grote steden. Zuidplas is een bijzonder gebied waar naast Zevenhuizen ook de karakteristieke dorpen Moerkapelle, Moordrecht, Nieuwerkerk aan den IJssel en de buurtschap Oud Verlaat toebehoren. Een gebied met alle ruimte om te wonen, te werken en te recreëren in een dorpse ambiance, midden in de Randstad.

Bereikbaar en centraal

Zevenhuizen wordt direct omringd door uitgestrekte polders, maar daarna door de plaatsen en steden Gouda, Zoetermeer, Nieuwerkerk aan den IJssel en Rotterdam. De unieke ligging van Zevenhuizen zorgt voor rust en ruimte in de directe woonomgeving, maar met de uitvalswegen binnen handbereik. Via de N219 bent u binnen 10 minuten op zowel de A20 richting Rotterdam als de A12 richting Den Haag. Per openbaar vervoer is het dorp prima te bereiken. De Qliner heeft er een vaste stop en met de gewone buslijnen 175 en 177 reist u ook snel richting de grote steden. Het metronetwerk van Rotterdam is bereikbaar via het nabijgelegen Nesselande. In de vorm van de GroeneHartHopper is er ook een goede ov-voorziening voor ouderen en mensen met een functiebeperking.