De voordelen van nieuwbouw

Het kopen van een nieuwbouwwoning of -appartement heeft vele voordelen. U bepaalt volledig zelf de inrichting en afwerking van de woning: een unieke kans om uw persoonlijke woonwensen volledig te verwezenlijken. De eerste jaren is er nauwelijks onderhoud nodig aan uw nieuwe woning. Koopt u een appartement? Groot onderhoud wordt in dat geval geregeld door de Vereniging van Eigenaren. Daarnaast worden de appartementen en woningen in ROOS uitstekend geïsoleerd met duurzame materialen. Dit zorgt ervoor dat uw energiekosten laag blijven.

Door de relatief lage rentestand is het zeer aantrekkelijk om nu een huis te kopen. Vaak is dit veel voordeliger dan een vergelijkbare woning huren in de vrije sector. Zevenhuizen groeit de komende jaren en zal door de unieke landelijke ligging en de centrale plek in de Randstad altijd een aantrekkelijke woonplaats blijven. Dat is prettig als u in Zevenhuizen wilt blijven wonen, maar ook goed om te weten indien u op termijn besluit uw woning of appartement te verkopen.

Bergruimte en parkeren

Alle woningen zijn voorzien van een eigen berging voor fietsen of opslag. Alle appartementen hebben een eigen berging en zijn voorzien van een gemeenschappelijke fietsenstalling. Bij de woningen aan de Bosgracht bevindt de berging zich in de achtertuin en heeft u toegang tot de tuin via een achterpad. Bij de woningen aan de Dorpsstraat en de appartementen op het Plein zijn de bergingen inpandig.

Er wordt ruime parkeergelegenheid gerealiseerd op het binnenterrein tussen de woningen. Iedere eengezinswoning en elk appartement krijgt een toegewezen parkeerplaats op het binnenterrein. Zo hoeft u nooit te zoeken naar een parkeerplaats en staat uw auto altijd veilig. Het binnenterrein wordt namelijk voorzien van een elektrisch hek. De parkeerplaatsen zullen worden beheerd binnen een apart op te richten Vereniging van Eigenaren.

Vereniging van Eigenaren

Wanneer u een appartement in ROOS koopt, koopt u een deel van het complex. U bezit dan een zogenaamd appartementsrecht. Dit betekent dat u, samen met de andere eigenaren,  eigenaar van het gebouw bent. Alle eigenaren zijn lid van de Vereniging van Eigenaren (VvE). De VvE zorgt, in goed overleg, onder meer voor onderhoud van het complex en reserveert tevens geld voor toekomstig groot onderhoud.

Anders dan bij de aankoop van een woning in ROOS, krijgt u bij de koop van één van de appartementen te maken met een splitsingsakte en daarbij behorend splitsingsreglement. Hierin staat hoe het appartementencomplex is ingedeeld en wat de regels van de VvE zijn. Ook wordt hierin duidelijk omschreven welke ruimten gemeenschappelijk en welke ruimten privé zijn. Het volledige gebouw staat op eigen grond; u krijgt dus niet te maken met erfpachtconstructies.

Heeft u vragen over de splitsingsakte, appartementsrechten of over de op te richten Vereniging van Eigenaren? Stel deze gerust aan de makelaar.

Woningdossier

Wanneer u besluit een woning te kopen in ROOS, krijgt u van ons een persoonlijk online woningdossier. Alle informatie over uw nieuwe woning of appartement vindt u terug in dit dossier: denk bijvoorbeeld aan plattegronden en technische omschrijvingen. Uit het aanbod van woningopties kiest u precies die zaken die u wilt realiseren in uw woning. Het financiële plaatje ziet u direct helder in beeld.

Uw kopersbegeleider onderhoudt contact met u via dit systeem, bijvoorbeeld voor het verzenden en aanpassen van tekeningen. Wanneer alles volledig naar wens is, kunt u alle opties digitaal ondertekenen en bestellen.  Heeft u liever persoonlijk contact met een adviseur? Indien gewenst kan het woningdossier ook als leidraad dienen bij een gesprek met uw kopersbegeleider.

Na oplevering blijft uw persoonlijk woningdossier uw naslagwerk voor alle eerdere communicatie en documenten die betrekking hebben op de aankoop van uw nieuwe woning of appartement.

Duurzaamheid

De woningen in ROOS worden met duurzame, levensloopbestendige materialen en volgens de energiezuinige normen van het Bouwbesluit gerealiseerd. Ook tijdens de realisatie is er veel aandacht voor duurzaamheid. Aannemer Bouwbedrijf Frans Vink en Zonen B.V. gebruikt op bouwplaatsen duurzame materialen, beperkt zoveel mogelijk het afval en wil verspilling tegengaan.

Energiezuinige installaties

De woningen en de appartementen worden zo gebouwd, dat de indeling later zonder ingrijpende verbouwingen te wijzigen is. Wanneer er iets in uw persoonlijke situatie verandert, verandert uw woning dus eenvoudig met u mee. Bovendien zijn de technische installaties die worden toegepast in de woningen, appartementen en algemene ruimtes modern, comfortabel, duurzaam en onderhoudsarm. Een fors deel van het gebouwgebonden elektraverbruik van de woningen en appartementen wordt lokaal opgewekt met behulp van PV-panelen op de daken van de woningen en appartementen. In de algemene ruimtes van het appartementengebouw en voor de buitenverlichting wordt gekozen voor energiezuinige LED-verlichting.

Duurzame kopersopties

Als koper van een eengezinswoning kunt u individueel kiezen voor extra zonnepanelen of een warmtepompinstallatie om uw nieuwe woning nog duurzamer te maken. Bij zowel de eengezinswoningen als de appartementen kan of een douchebak of douchegoot-wtw gerealiseerd worden om het energieverbruik tijdens het douchen te verminderen.

Groene uitstraling

Het project wordt zoveel mogelijk “groen” afgewerkt. Zo wordt het hekwerk van de galerij bij de appartementen voorzien van klimplanten. Op de terrassen van de woningen aan de Dorpsstraat geschiedt de erfafscheiding door middel van plantenbakken. Een groen en gezellig hart in het midden van het dorp dus!

Gezondheids- centrum

In de ruimte onder de appartementen komt een gezondheidscentrum. Onderdeel van het gezondheidscentrum zijn twee huisartsenpraktijken, de apotheek en een fysiotherapeut.

Heeft u interesse in een bedrijfsruimte? Er is nog 55 m2 te huur of te koop. Informeer bij onze makelaars naar de mogelijkheden.